Atlantis

Fondat in 1944, Atlantis-Cristais de Alcobaça, a decis sa vizeze pietele externe.

Din 1952, Atlantis a inceput sa exporte articole de sticla pentru Statele Unite ale Americii si Anglia. Datorita importantei pe care piata de export a reprezentat-o pentru companie, Atlantis a crescut productia in mod considerabil. Aproximativ 75% din capacitatea totala de productie a fost destinata exportului. Productia a fost bazata pe conceptul de piese fabricate, albe si colorate, cu taieturi simple.

In 1972, fabrica a fost transformata in scopul de a produce cristal - Cristalul Atlantis, care continea plumb si era produs manual. Atlantis Crystal a fost introdus in piata americana, in acelasi an. Afacerea a fost apoi impartita in 2 unitati: cristal, produse in Alcobaça si sticla, produsa in Marinha Grande.

Introducerea Atlantis Crystal in Statele Unite ale Americii a fost un succes enorm datorita pretului si calitatii excelente si diferentierea printr-un design modern si inovator. Acest lucru a permis companiei sa tripleze capacitatea de productie a cristalului, ajungând in 1974 la o productie zilnica de 7,5 tone.

In anii 80 alte 7 magazine Atlantis sunt lansate. Iar din 1994 a fost o prioritate cresterea rapida a lantului de magazine Atlantis, care in 6 ani a avansat de la 8 la 23 de magazine.

Datorita calitatii si flexibilitatii productiei sale, Atlantis este, de asemenea, frecvent contractat pentru externalizare. In prezent Atlantis produce cristal pentru mai multe branduri de prestigiu, cum ar fi Waterford Crystal, Baccarat si Saint Louis.